dinsdag 18 september 2018

Weekbriefje 20/09 tm 26/09


Hallo iedereen,

Deze week werken we rond het boek "Gewonnen" naar aanleiding van de week van de mobiliteit.

Opgelet .... ! Is iedereen klaar voor de race ? Zit iedereen op zijn plaats ? Drie ... twee ... één ... start ! Wie gaat er het snelst ? Wie gaan de race winnen ? Of valt deze wedstrijd helemaal niet te winnen ?

Gewonnen - Ruth Wielockx

We vertellen het boek in de kring en proberen daarna de prenten in de juiste volgorde te leggen. Kunnen onze kapoenen raden wie er de wedstrijd gaat winnen ? 
We gaan ook de creatieve toer op en maken een octopuspaal of een octopus om aan onze boekentas te hangen. We leren woorden over het thema schrijven, we kijken naar welke richting de auto's rijden, we parkeren de auto's in hun juiste garage. We maken ook een groepswerk : we maken een heus stratenplan. We gaan natuurlijk ook bewegen : we stappen op het zebrapad, we gooien pittenzakjes in het juiste verkeerslicht. We maken natuurlijk ook een fietsparcours op de speelplaats. We luisteren naar het geluid van verschillende voertuigen en proberen er de juiste prent bij te zoeken. Kortom ... we gaan ons zeker niet vervelen !

Al onze kleuters mogen een hele week hun fiets/step + fietshelm meebrengen, want ... safety first !

Afbeeldingsresultaat voor fietshelm + fluohesje

Aangezien de dagen al wat korter worden en het binnenkort 's morgens nog wat donker zal zijn, willen wij er voor zorgen dat onze kapoenen goed gezien worden. Daarom vragen wij om je kapoen(en) steeds een fluohesje aan te trekken. We gaan iedere dag turven om te zien hoeveel kindjes er fluo zijn ! Kunnen we met de klas een leuke verrassing verdienen ?

We gaan voor een veilig verkeer !

Tot donderdag !

Heel veel groetjes, juf Vicky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten