maandag 5 november 2018

Weekbriefje 8/11 tm 14/11

Hallo iedereen !

Deze week werken we rond het prentenboek "2 vechtende eekhoorntjes" !

Afbeeldingsresultaat voor 2 vechtende eekhoorntjes

2 eekhoorntjes willen allebei de laatste dennenappel hebben voor hun wintervoorraad. Maar de dennenappel is de laatste die er in het bos te vinden is .... oh oh, dat wordt ruzie ! Maar wees gerust ... het boek gaat niet over vechten, maar over vriendschap en samen delen !

We ontdekken onze herfsttafel en natuurlijk ook het boek. We kijken naar een filmpje over echte eekhoorns : waar wonen ze, hoe kunnen ze zo goed in de bomen klimmen, wat eten ze eigenlijk ? Daarna schilderen we een eekhoorn en geven we hem een mooie pluimstaart. We gaan ook tellen : we tellen herfstvruchten en spelen een spel waarbij we om ter eerst boven in de boom de dennenappel moeten pakken ! Van onze winkel maken we een herfstwinkel : we wegen met de weegschaal en gebruiken getalkaartjes om het juiste aantal herfstvruchten te kopen.
We oefenen onze fijne motoriek door herfstvruchten op te pakken met een pincet en maken de stekels van de egel op onze kleikaarten. We maken bosdieren met de strijkparels en we doen de paddenstoelendans !

Op woensdag komt juf Rinda met ons turnen ! De tijd zal weer voorbij vliegen !


MEEBRENGEN : 

  • een knuffel van een bosdier (egel, eekhoorn, uil, konijn, ...) Alleen als je dit hebt natuurlijk; je hoeft het niet te gaan kopen !!
  • herfstvruchten, takjes, dennenappels
NIET VERGETEN : 
  • op maandag 12/11 zijn het individuele oudercontacten. Je krijgt deze week je definitief uur mee naar huis !
  • je kan nog steeds cava bestellen !
  • wie kan er nog mee cava gaan verkopen in Eikevliet op zaterdag 24/11 ! We zoeken nog helpers ! Als je mee wil helpen ... de lijst hangt in de gang, dus schrijf je naam dan maar mee op het overzicht !
  • als er nog mensen zijn die nog sponsorgeld hebben ... je mag dit nog steeds meebrengen naar de klas. Graag voor het einde van deze week, zodat we dit kunnen afsluiten en eens kunnen bekijken wat we er mee kunnen aankopen voor de klas ! Alvast bedankt !
Tot donderdag !

Vele herfstgroetjes, juf Vicky





Geen opmerkingen:

Een reactie posten