dinsdag 29 januari 2019

Weekbriefje 31/1 tm 6/2

Ahoy mama's en papa's,

Ja hoor ... goed geraden ... deze week werken we rond het thema "piraten".
Maar ppppssssssttttt ..... moet ik eens een geheimpje vertellen ? Ik weet niet of jullie dit weten, maar de piraten van Eikevliet zijn hele lieve piraten. Ze zorgen voor hun boot, hun vissen en voor al hun vrienden. Ze zingen vriendenliedjes en dansen er op los.

Afbeeldingsresultaat voor piraten

We maken van onze klas een pirateneiland : we maken een piratenboot en een loopbrug : oppassen dat de krokodillen niet in je billen bijten ! We hangen de piratenvlaggen op en  gaan in de zandbak op zoek naar gouden munten. We proberen zelf vissen te vangen,
Kunnen we ook iets lekkers maken zoals de piraten ? Ja hoor, we maken lekkere tonijnsla en smullen deze nadien lekker op !
We spelen ook piratenbingo en zoeken naar piratenspullen in ons zoekboek. We gaan ook op onderzoek : wat blijft drijven ? Wat zinkt naar de bodem ?

Op maandag gaan onze groene kabouters terug zwemmen, dus vergeet je zwemspullen niet ! Maar op maandag is het ook feest in onze klas. Piraat Gilles is jarig en dat moet gevierd worden ! Alvast een hele gelukkige verjaardag !
Kinderfeestjes - Alies Design zwemmenGerelateerde afbeelding

MEEBRENGEN :

  • lege plastieken fles
  • iets van piraten (boek, piratenboot, ...)

WIST -JE- DAT-JE-S :
  • we willen jullie graag ook nog eens vragen om de school te verwittigen als je kapoen niet naar school kan komen en/of ziek is. Gelieve dit 's morgens zo snel mogelijk te doen op 03/899.12.00 of via de e-mailadressen van de juffen. Bedankt !
  • we zijn nog steeds op zoek naar helpende handen voor ons pannenkoekenfeest !

Tot donderdag !

Vele piratengroetjes, juf Vicky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten